Garancija završetka studija

U članku 13. Ugovora o osnivanju “Veleučilišta Hrvatsko zagorje u Krapini” stoji da će prema visini učešća sredstava za osnivanje i početak rada Veleučilišta iz čl.12. ovog ugovora osnivači osigurati jamstvo radi osiguranja nastavka i dovršenja studija za slučaj prestanka rada Veleučilišta ili prestanka izvođenja studija na način koji utvrdi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

U članku 15. Ugovora o osnivanju “Veleučilišta Hrvatsko zagorje u Krapini” stoji da će u slučaju poslovanja veleučilišta sa gubitkom, gubitak pokrivati osnivači solidarno.

Uz to smo sklopili i ugovore o suradnji i preuzimanju studenata s “Veleučilišta Hrvatsko zagorje“ Krapina u slučaju da ono ne može nastaviti s radom, te potpisali izjavu o prihvaćanju uplate u Fond za jamstvo kontinuiteta studija.

Ili kraće, bez obzira na bilo kakve moguće probleme studenti će moći završiti započeti studij. Ovdje je možda interesantno za napomenuti da još niti jedno privatno učilište nije prestalo s radom, a s obzirom na sastav osnivača to neće biti moguće ni kod nas. No, zbog brige za studente i jedne dodatne sigurnosti, mi smo se pobrinuli i za garanciju završetka studija.

Linkovi

&