Upute za ulazak u prostore Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina

Poštovani studentice i studenti, zaposlenici, vanjski suradnici i posjetitelji Veleučilišta,

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (Klasa: 810-06/20-01/7, Ur. broj: 511-01-300-210452, od 12. studenoga 2021. godine)  od 16. studenoga 2021. godine uvedena je šira upotreba EU digitalne COVID potvrde u sustavu obrazovanja.

Dana 15. studenoga 2021. godine donio sam Upute za ulazak u prostore Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, koje sam proslijedio svim zaposlenicima i vanjskim suradnicima.

Budući je ovaj vikend stiglo nekoliko e-mailova studenata u vezi s tom odlukom, dajem nekoliko informacija i pojašnjenja.

Upute se odnose na sve osobe koje ulaze na Veleučilište. Ulazak je moguć jedino na naš sjeverni ulaz i to uz predočenje odgovarajućeg dokumenta. Zbog svega navedenog, organizacija ulaska na Veleučilište i izlaska će biti samo u terminima početka i završetka nastave. Za sve ostalo, morat ćete nazvati da Vam se otvore vrata. Upute će biti na vratima s unutrašnje i vanjske strane.

Što se tiče studenata, dekanima je ostavljeno na izbor da donesu odluku o obveznim potvrdama. Nakon razgovora s najbližim suradnicima i dijelom studenata donio sam odluku da se neće tražiti COVID potvrde za ulazak studenata u prostore Veleučilišta, no moraju imati sa sobom vjerodostojnu ispravu (indeks, x-ica) kojom dokazuju da su studenti Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, koju moraju dati na uvid osoblju na ulazu, ukoliko to od njih zatraže.

Uprava Veleučilišta je pod velikim pritiskom zbog oprečnosti odluke MZO da se nastava maksimalno moguće drži uživo i preporuka HZJZ koje traže distance, maske, …. Zahvaljujem studentima koji su dali svoja zapažanja, mišljenja, zamolbe u vezi organiziranja nastave. Iako smo puno toga usvojili, nije moguće zadovoljiti sve (pogotovo što su neke zamolbe i dijametralno suprotne). Stoga molim za razumijevanje te da budete strpljivi i da za svaki tjedan detaljno pogledaju raspored nastave. Svi oblici provjera znanja, laboratorijskih vježbi i sva nastava u manjim grupama moraju biti kontaktni, u prostorima Veleučilišta, te u najvećim predavaonicama koje su u tom terminu slobodne. Stoga je moguća i zamjena predavaonica, pa molim da vodite brigu o tome.

Molim studente da se odgovorno ponašaju i maksimalno poštuju epidemiološke mjere. Upute koje sam propisao i koje su u privitku, služe da bi se maksimalno smanjio rizik zaraze, a da se, koliko-toliko normalno, može održavati nastava. Adekvatna primjena tih mjera i osobna odgovornost trebali bi smanjiti rizike zaraze, a samim time i potrebu za uvođenjem strožih mjera, koje nikome nisu u interesu.

 

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 22.11.2021.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&