Prvi dan nastave

Poštovane kolegice i kolege,

danas je prvi dan nastave u akademskoj 2021./2022. godini i koristim priliku da u ime Veleučilišta zaželim svima dobrodošlicu na naše Veleučilište. Svim studentima prve godine želim da uspješno započnu svoje studiranje, a studentima viših godina da samo nastave gdje su stali, kako bi uspješno završili studij.

Studenti prve godine će u 16.00 sati u amfiteatru (u prizemlju škole) biti upoznati s načinom rada i studiranja na VHZK, a sa studentima druge i treće godine ćemo imati sastanke do sredine listopada na kojima ćemo ih upoznati s nekim specifičnostima vezanih uz njih, poput Erasmus programa, završnih radova, izbornih kolegija, ....

Posljednjih godina je uvijek početak akademske godine bio izazovan, no ove godine je najzahtjevniji. Veleučilište izvodi nastavu u prostorima Srednje škole Krapina s kojm ima ugovor o najmu prostora. Epidemiološke preporuke izuzetno opterećuju prostor i na i Srednjoj školi, no izuzetno dobra suradnja i volja da se nađu optimalna rješenja garantiraju da ćemo vrlo brzo sve ustabiliti

Kako većina fakulteta i veleučilišta još radi i usklađuje svoje rasporede, niti nama nije lako sve uskladiti, no tijekom prva dva tjedna će se ustabiliti. Odabir izbornih kolegija završio je tek prije dva dana, jer birati mogu samo oni koji imaju uvjet za upis na treću godinu, što se znalo tek nakon što su završili jesenski ispitni rokovi. Naravno da i taj izbor bitno utječe na kreiranje rasporeda. Od drugog tjedna kreću i podjele grupa na vježbama. 

Stoga molim sve studente da svaki dan ujutro pogledaju obavijesti na našoj web stranici, da ne bi došli u krivom terminu na nastavu. Ovaj tjedan će još biti izmjena o kojima ćemo Vas sutra obavijestiti, a za dalje ćemo nastojati da sve promjene, prvenstveno vezane uz potrebu Srednje škole za korištenjem prostora u popodnevnim satima, budu odmah ugrađene u raspored.

Molim sve studente prve i druge godine studija u akademskoj godini 2020./2021. koji su stekli uvjete za upis na drugu, odnosno treću godinu da izvrše upis na višu godinu. Radi se o svega nekoliko studenata, koji će time, automatski, biti na svim potpisnim listama. Prvih nekoliko dana, dok se i to ne ustabili, možete se dopisati na liste.

Svi studenti koji su završili ili završavaju diplomske radove mogu prijaviti obranu istih. Podsjećam da kad dobijete suglasnost (odobrenje) mentora da je rad završen morate rad predati u tiskanom obliku i to jedan tvrdo ukoričen, te tri u spiralnom uvezu. Uz to predajte rad u digitalnom obliku na CD-u.  Ukoliko ste položili sve ispite i odradili sve vezano uz praktičnu nastavu te podmirili sve financijske obveze za vas će biti organizirana obrana rada. 

Još jednom, u svoje ime i ime svih djelatnika Veleučilišta, dobro došli na Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina.

Dekan:

Nenad Sikirica, mag. ing. el., v. pred.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 04.10.2021.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&