Obavijest o specifičnostima održavanja nastave

Poštovane kolegice i kolege,

poštivajući  Preporuke za organizaciju nastave na veleučilištima i visokim školama u ak. god. 2020./2021. od 1. listopada 2020., Povjerenstva Vijeća veleučilišta i visokih škola te Preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 31. kolovoza 2020., Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina je krenulo s Modelom A - izvođenje klasične kontaktne nastave uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, kao i činjenice da raste broj oboljelih studenata i studenata u samoizolaciji, Veleučilište je prešlo u Model B – hibridni oblik nastave  -  izvodi se kontaktna nastava u kombinaciji s nastavom na daljinu. Pri tome se svi kolokviji i veliki dio vježbi izvodi na Veleučilištu kontaktno.

Kako raste broj zaraženih, tako je i sve više naših studenata u samoizolaciji, no i dalje su na snazi gore navedene upute i nema razloga da pređemo potpuno na beskontaktnu nastavu, budući i dalje i osnovne i srednje škole rade kontaktno.

U slučaju daljnjeg pogoršanja ili novih mjera stožera, spremni smo prijeći i na potpunu online nastavu. Svi nastavnici su prošli obuku za rad na daljinu i većina ima i naš interni certifikat koji to potvrđuje. Sa studentima smo odradili obuku tijekom prva dva tjedna nastave i spremni su za rad na Merlinu i MS Teamsu.

Molim sve studente da mjere temperaturu prije dolaska na VHZK i da u slučaju bilo kakvih simptoma koji bi mogli upućivati na COVID-19  ne dolaze na Veleučilište.

Svjesni smo da nemaju svi uvjete da kod kuće optimalno prate nastavu na računalu, ali i da sve veći broj studenata u samoizolaciji stvara problem u organizaciji kontaktne nastave, jer ti studenti ne mogu dolaziti na Veleučilište i odrađivati vježbe te pisati kolokvije. Stoga molim nastavnike da studentima koji im pošalju potvrde o samoizolaciji omoguće da odrade obveze online ili nakon što im prođe period izolacije.

Promijenjen je i pravilnik o Tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi koji je rađen za A model nastave, a sada je prilagođen B modelu. Time će se riješiti i problemi koje imaju studenti druge godine PL zbog preklapanja s nastavom u subotu.

Molim sve studente da još jednom provjere da li mogu pristupiti na Merlin i na MS Teams, jer bez toga neće moći pratiti nastavu na daljinu.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 26.10.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&