Početak nove akademske godine

Poštovane kolegice i kolege,

nastava za sve studente će započeti, kao što je i najavljeno, u ponedjeljak 5. listopada 2020. godine u prostorima Veleučilišta, ukoliko ne bude većih promjena epidemiološke situacije.

Uvijek je nastava počinjala zajedničkim satom u 16.15 sati u amfiteatru (u prizemlju škole), gdje su studenti dobili sve obavijesti vezane uz nastavu i rad Veleučilišta. Ove godine je specifična situacija i takav sastanak nije moguće organizirati.

Za sve studente prve godine, kao i prijelaznike s drugih visokih učilišta biti će organiziran uvodni sat u četvrtak, 1. listopada 2020. godine i to za studente Operativnog menadžmenta i Prometne logistike u 16.00 sati, a za studente Informatike i prijelaznike, u 18.00 sati u amfiteatru (u prizemlju škole). Stoga molim sve buduće studente kao i nastavnike koji su u mogućnosti da dođu na taj uvodni sat. Zbog strogih epidemioloških mjera studenti moraju donijeti maske, a svima će biti mjerena temperatura.

Kako većina fakulteta i veleučilišta još radi i usklađuje svoje rasporede, niti nama nije lako sve uskladiti, no tijekom prva dva tjedna će se ustabiliti. Jesenski ispitni rok je završio tek prije dva dana te studenti treće godine tek sada mogu birati izborne kolegije (jer birati mogu samo oni koji imaju uvjet za upis na treću godinu). Naravno da i taj izbor bitno utječe na kreiranje rasporeda. Nažalost, svake godine je tako, no brzo se sve ustali.

Molim sve studente prve i druge godine studija u akademskoj godini 2019./2020. koji su stekli uvjete za upis na drugu, odnosno treću godinu da izvrše upis na višu godinu. Time će, automatski, biti na svim potpisnim listama. Prvih dan-dva, dok se i to ne ustabili, možete se dopisati na liste.

Molio bih sve studente koji nemaju uvjet za upis na višu godinu, a misle da bi polaganjem jednog ispita na dekanskom roku to mogli steći da do utorka, 29. rujna 2020. pošalju zamolbu na tajnik@vhzk s nazivom kolegija koji bi željeli polagati. Ispite ćemo organizirati u kratkom roku. Stoga molim sve studente koji su tražili informacije o mogućnosti zamolbi za upis iako nemaju sve uvjete da pričekaju dok ne završe dekanski rokovi i tek tada predaju zamolbe.

Svi studenti koji su završili ili završavaju diplomske radove mogu prijaviti obranu istih. Podsjećam da kad dobijete suglasnost (odobrenje) mentora da je rad završen morate rad predati u tiskanom obliku i to jedan tvrdo ukoričen, te tri u spiralnom uvezu. Uz to predajte rad u digitalnom obliku na CD-u. Nakon toga rad pošaljite u digitalnom obliku i na nsikirica@vhzk.hr. Ukoliko ste položili sve ispite i odradili sve vezano uz praktičnu nastavu te podmirili sve financijske obveze za vas će biti organizirana obrana rada. 

Raspored nastave ce biti objavljen do sredine tjedna.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 28.09.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&