Uputa dekana za vrednovanje i provedbu ispita na daljinu

Poštovane studentice i studenti,

svjedoci smo, gotovo na dnevnoj bazi, donošenja stalno novih odluka Stožera civilne zaštite RH radi izvršenja mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti. Stoga je i nama teško predvidjeti da li će biti moguć povratak na kontaktnu nastavu i provođenje ispita.

Na temelju Upute dekana za vrednovanje i provedbu ispita na daljinu od 23. travnja 2020. svi nastavnici su zamoljeni da rezerviraju jedan termin nastave krajem svibnja ili početkom lipnja 2020. za provedbu kolokvija gdje bi se provela kontaktna nastava. Nastavnici koji su odlučili provesti kolokvije na daljinu uz osiguranje objektivnosti i vjerodostojnosti nemaju potrebe za tim terminom. Termine provedbe ćemo pokušati uskladiti kako studenti ne bi pisali više od tri kolokvija u jednom tjednu. 

U slučaju nastavka nepovoljne epidemiološke situacije koja neće dozvoliti provedbu kontaktne provedbe kolokvija i u planiranom terminu, svi kolokviji će se morati odraditi na daljinu na postojećim platformama, koristeći alate Moodle sustava, uz osiguranje maksimalne objektivnosti i vjerodostojnosti postupka provedbe kolokvija. 

Zamolio sam sve nastavnike da kontinuirano vrednuju i ocjenjuju tijekom predavanja te da budu spremni provesti kolokvije na daljinu, ako ne bude druge mogućnosti provođenja. Načine provođenja vrednovanja određuje svaki profesor za svoj kolegij, no i Vi morate s tim načinima biti upoznati na vrijeme.

Usmeni dio ispita (i pismeni za one koji ne zadovolje uvjete kroz kolokvije i druga vrednovanja) provest će se na Veleučilištu, ako to dozvoli epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj. U slučaju nastavka nepovoljne epidemiološke situacije i pismeni i usmeni dio ispita provest će se na daljinu u realnom vremenu, korištenjem videokonferencijskih platformi koje se koriste i u provedbi nastave na daljinu.

Iako smatramo da bi provođenje kolokvija i ispita u prostorima Veleučilišta bilo kvalitetnije rješenje, ukoliko postane izvjesno da povratak neće biti moguć, donijeti ćemo nove upute o kojima ćete biti odmah obsviješteni.

Zahvaljujem svima na dodatnom trudu koji ste uložili kako bismo provodili nastavu u ovim izvanrednim uvjetima i želim Vam da uspješno odradite kolokvije i druga vrednovanja te uspješno privedete nastavnu godinu kraju.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 30.04.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&