PREDAVANJE DR. SC. SNJEŽANE PINTARIĆ „ŽIVOTNI I UMJETNIČKI PUT OTONA IVEKOVIĆA (1869.-1939.)“, SRIJEDA 31. SVIBNJA 2023. U 19 SATI PLAVA DVORANA GRADSKE KNJIŽNICE KRAPINA

Zadovoljstvo mi je pozvati studente, nastavno i nenastavno osoblje Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, vanjske suradnike Veleučilišta, Alumne Veleučilišta, medije i sve zainteresirane na predavanje „Životni i umjetnički put Otona Ivekovića (1869.-1939.)“ koje zajednički organiziraju Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, Gradska knjižnica Krapina i Rotary klub Krapina.

Predavanje će održati dr. sc. Snježana Pintarić, vrsna poznavateljica umjetničkog rada slikara Otona Ivekovića i jedna od autorica retrospektivne izložbe o njemu koja se održava u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu do 11. lipnja 2023.

Slikar Oton Iveković rođen je u Klanjcu, obrazovao se u Zagrebu, Beču, Münchenu i Karlsruheu. Radio je kao nastavnik crtanja, kasnije u Umjetničkoj školi (Akademiji likovnih umjetnosti), u Prvom svjetskom ratu bio je vojni slikar. Potkraj života povukao se u dvorac Veliki Tabor. Umro je u Klanjcu. Tijekom života naslikao je više od tisuću slika, bavio se fresko slikarstvom, grafičkim oblikovanjem knjiga, časopisa i plakata, ilustriranjem te scenografskim i kostimografskim radom.

Radujem se vašem dolasku!

Nenad Sikirica, v. pred.

Dekan, Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 26.05.2023.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&