ODRŽANO POZIVNO PREDAVANJE "PODUZETNIŠTVO U DOBA DIGITALIZACIJE"

Pozivno predavanje " Poduzetništvo u doba digitalizacije" održano je u četvrtak, 06.travnja 2023 u Amfiteatru Srednje škole Krapina za studente Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina.

Predavanje je održano u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Krapina u cilju uspostavljanja još bolje suradnje i razmjene iskustava, kako bi u budućnosti studijski programi bili prilagođeni potrebama gospodarstva i usklađeni sa tržištem rada. Studenti se također na ovakvim predavanjima informiraju što mogu u doglednoj budućnosti očekivati na tržištu rada i u kom smjeru bi trebali razvijati svoje kompetencije.

Dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina Nenad Sikirica zahvalio je na suradnji HGK Županijskoj komori Krapina te pojasnio studentima važnost ovog predavanja za sve njih, posebice onima koji već razmišljaju u kojem smjeru će krenuti, da li otvaranjem vlastitog biznisa ili će se zaposliti u nekim od gospodarskih subjekata u Županiji. 

-Zamolili smo HGK Županijsku komoru Krapina da vam održe predavanje i da vas upoznaju sa digitalizacijom, možda i malo šire s naglaskom na digitalizaciju Gospodarske komore, kao i na digitalnu transformaciju koja je danas posebice važna za budući opstanak tvrtki na tržištu. U budućnosti ćemo imati još takvih aktivnosti u suradnji sa Županijskom komorom Krapina, a moram naglasiti da već sad imamo puno zajedničkih točaka – pojasnio je dekan.

Također je naglasio da je HGK Županijska komora Krapina jedna od članica izuzetno jakog saziva Gospodarskog vijeća Veleučilišta VHZK, uz Vetropack, Omco i IN2, tvrtka iz STEM područja koja otvara svoju podružnicu u Krapini.

-Kao što vidite članovi su vodeće tvrtke u gospodarstvu Zagorja i HGK Županijska komora Krapina, stoga vjerujem da će današnje predavanje mnogima pomoći da u budućnosti lakše dolaze do potrebnih informacija vezanih uz gospodarstvo i poslovanje. Znanje je zapravo ključno i omogućava vam da ste korak ispred konkurencije – poručio je studentima dekan Sikirica dodavši da je u današnje vrijeme cjeloživotno učenje imperativ jer se poslovanje današnjih poduzeća uveliko razlikuje od poslovanja koje se primjenjivalo prije nekoliko godina.

Janja Kantolić, poslovna tajnica HGK Županijske komore Krapina naglasila je da je je Hrvatska gospodarska komora jedna od prvih javnih institucija u RH koja je prošla kroz proces digitalne transformacije svog poslovanja.

-Komora je najveća poslovna mreža u Republici Hrvatskoj i zastupamo interese najvećeg broja tvrtki. Na području Krapinsko-zagorske županije, kao što ste čuli od dekana, naše članice su primjerice Omco, Vetropack, Regeneracija, Valoviti papir Dunapack, odnosno to su sve velike multinacionalne kompanije. Nadamo se da ćete i vi svoju budućnost potražiti u tim tvtkama jer stvarno postoje različiti poslovi, postoje jako interesantni poslovi i može se jako puno toga naučiti – kazala je Kantolić te dodala da su na raspolaganju studentima za pitanja.

Lidija Peček, stručna suradnica u HGK  Županijskoj komori Krapina, digitalna trenerica za cijeli sustav „digitalne komore“  naglasila je kako je cilj pojasniti pojmove digitalizacija i digitalna transformacija koji se svakodnevno koriste u medijskom prostoru.

-Svi smo, vjerujem svjesni da je digitalno doba, to nije budućnost, to je nepobitna stvarnost i da se moramo čim prije i agilnije početi ponašati, pogotovo što se tiče institucija i tvrtki – istaknula je Peček.

Između ostalih korisnih informacija za studente, pojasnila je na koji način funkcionira platforma "digitalna komora" te naglasila da je namijenjena ne samo svim članicama Komore, nego i svima ostalima, i javnoj upravi, i građanima i studentima.

Objavio: Ivica Zubić
Datum objave: 14.04.2023.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&