"Poduzetništvo u doba digitalizacije" - pozivno predavanje na VHZK ovaj četvrtak

U četvrtak, 06.travnja 2023. u 18 sati u Amfiteatru Srednje škole Krapina održat će se pozivno predavanje HGK Županijske komore Krapina " Poduzetništvo u doba digitalizacije" za studente Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina.

Naime, svakodnevno smo svjedoci da živimo u vremenu sve bržeg protoka informacija i sve bržeg odvijanja poslovnih procesa. Poslovanje današnjih poduzeća se uvelike razlikuje od načina poslovanja koji se primjenjivao prije desetak godina.

Poslovna tajnica HGK Županijske komore Krapina Janja Kantolić kazala je da na žalost tvrtke i sve ostale javne institucije koje se neće prilagoditi tom turbulentnom okruženju jednostavno će biti istisnuti s tržišta i posljedično će nestati.

-U zadnje vrijeme sve se više u medijskom prostoru govori o digitalizaciji, digitalnoj transformaciji, digitalnom poduzetništvu i slično i upravo nam je cilj kroz ovo predavanje našim studentima u Krapini objasniti razliku između svih ovih pojmova, ali i prezentirati način rada Hrvatske gospodarske komore koja je uvijek bila vjetar u leđa svim svojim članicama - naglasila je Kantolić.

Također je kazala kako je HGK jedna od predvodnica digitalne transformacije u RH i institucija su koja je temeljito promijenila svoj način funkcioniranja. Kroz taj rezultat digitalne transformacije nastala je njihova platforma "digitalna komora" koja je prvenstveno namijenjena svim članicama Komore, ali isto tako platformu mogu koristiti i javna uprava, građani, studenti koji mogu koristiti određene funkcionalnosti.

-Na ovom predavanju prikazat ćemo studentima kako bi mogli pokrenuti vlastito poslovanje, kako bi mogli voditi vlastiti e-ured što je sve rezultat procesa digitalne transformacije Hrvatske gospodarske komore - poručila je Kantolić.

Nenad Sikirica, dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina izrazio je zadovoljstvo što se organiziralo jedno ovakvo predavanje u suradnji sa HGK Županijskom komorom Krapina i da je to nastavak izuzetno dobre dosadašnje suradnje.

-Ovo je namijenjeno studentima koji bi željeli krenuti u poduzetničke vode, kao i svim ostalima i nama je ovo važno iz više aspekata. Jedan je što će studenti menadžmenta vidjeti na koji im način Komora može pomoći i koje sve puteve može otvoriti. S druge strane studenti iz STEM područja, osim konkretne pomoći koje mogu dobiti od Komore, vidjet će na koji način je Komora osmislila digitalne procese, a moći će i usporediti sa digitalnim procesima koje mi razvijamo na našem Veleučilištu - rekao je dekan.

Također je naglasio da je HGK Županijska komora Krapina jedna od članica respektabilnog Gospodarskog vijeća VHZK, uz Vetropack, Omco i IN2 jer je Veleučilište tu prvenstveno kao podrška gospodarstvu, a također je izuzetno važno osluškivati potrebe gospodarstva za određivanje daljnjeg razvoja studijskih programa i usklađivanje s tržištem rada.

-Ovakvo jedno predavanje će sigurno omogućiti korekcije naših programa, jer se programi stalno usavršavaju, a studentima će dati sliku što mogu u doglednoj budućnosti očekivati na tržištu rada i u kom smjeru mogu razvijati svoje kompetencije. Znanje je zapravo ključno i zato je Veleučilište tu, da u suradnji sa partnerima iz gospodarstva i javnog sektora raznim programima cjeloživotnog učenja u budućnosti još više pomogne poduzetništvu i gospodarstvu u cjelini - zaključio je dekan Sikirica.

Galerija

Objavio: Ivica Zubić
Datum objave: 03.04.2023.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&