Studentima VHZK smjer informatika prezentirane mogućnosti obavljanja prakse i zapošljavanja u IN2 grupi

Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje IN2 grupe i dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Nenad Sikirica krajem listopada potpisali su ugovor o suradnji.

Veleučilište je kao svoj cilj postavilo aktivno sudjelovanje u razvoju novih tehnologija i procesa u područjima svog djelovanja i time omogućavati svojim studentima postizanje visoke razine kompetencija i pripremljenosti za izlazak na zahtjevno tržište rada, kako u Krapinsko-zagorskoj županiji, tako i na šire područje Republike Hrvatske, Europske Unije i svijeta.

Dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina Nenad Sikirica objasnio je studentima što ovaj sporazum znači: “Uspostava suradnje između Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i ugledne domaće kompanije IN2 otvara vrata suradnje u znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima te unaprjeđenju nastave na Veleučilištu sudjelovanjem vanjskih suradnika iz IN2 i modifikacijom nastavnih planova, programa i materijala, ali i širokim mogućnostima izvođenja prakse te zapošljavanja studenata Veleučilišta. Gospođa Svilokos je postala članicom Gospodarskog vijeća Veleučilišta, što je izuzetno važno za određivanje daljnjeg razvoja studijskih programa i usklađivanje s tržištem rada,” – istaknuo je dekan Sikirica.

Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje IN2 grupe je kao nova članica Gospodarskog vijeća Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina prigodno studentima informatike predstavila vrijednosti, proizvode i tehnologije IN2 grupe te prezentirala mogućnosti razvoja mladih profesionalaca u IN2 grupi.

“Veselim se našoj suradnji jer ona se potpuno uklapa u našu strategiju rasta i razvoja poslovanja. Kao prepoznatljiv poslodavac u hrvatskoj ICT areni želimo ojačati vezu akademske i poslovne zajednice, kako u znanstveno-istraživačkoj domeni tako i na samom tržištu rada, a kao društveno odgovorna kompanija cilj nam je još snažnije potaknuti mlade na obrazovanje u STEM području i približiti im izvrsne karijerne prilike koje im se nude kroz rad u ICT sektoru, – naglasila je Svilokos.

Studenti su tako imali priliku iz prve ruke čuti o strateškom prijenosu znanja i najboljih praksi, ne samo između brojnih članica IN2 grupe, već i između velike CSI kompanije, čija je IN2 grupa članica, i njezinih tvrtki kćeri. U izlaganju, gospođa Svilokos je studente pozvala na proaktivnost u iskorištavanju prilika koje im VHZK nudi i ohrabrila na što ranije povezivanje s poslovnim svijetom tijekom studija.

Galerija

Objavio: Ivica Zubić
Datum objave: 10.11.2022.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&