VHZK i IN2 grupa uspostavili suradnju

Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje IN2 grupe i dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina, Nenad Sikirica, vijest o suradnji sredinom listopada objavili su javnosti na Svečanoj promociji VII. generacije prvostupnica i prvostupnika Veleučilišta.

Posebno mi je zadovoljstvo objaviti i istaknuti najnoviju vijest o uspostavi suradnje između Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina i ugledne kompanije IN2, koju na ovom skupu predstavlja gospođa Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje. Gospođa Svilokos je ostvarenjem suradnje postala članicom Gospodarskog vijeća Veleučilišta. Suradnja s uglednom domaćom kompanijom IN2 otvara vrata suradnje u znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima te unaprjeđenju nastave na Veleučilištu sudjelovanjem vanjskih suradnika iz IN2 i modifikacijom nastavnih planova, programa i materijala, ali širokim mogućnostima obavljanja prakse i zapošljavanja naših studenata.,”  istaknuo je Nenad Sikirica, dekan VHZK.

Strategija IN2 grupe je rast u svim područjima, pa tako i u ulaganju u znanje, istraživačke aktivnosti i povećanju broja perspektivnih stručnjaka koji će se priključiti IN2 obitelji. Suradnjom s akademskom zajednicom IN2 grupa daje svoj doprinos u razvoju društva u smislu promicanja stručne, istraživačke, komercijalne i nastavne suradnje te novih projekata. IN2 grupa i Veleučilište zajednički će sudjelovati u istraživačkim stručnim projektima, oblikovanju nastavnog procesa i sadržaja sukladno potrebama tržišta i promicanju cjeloživotnog učenja.

“Iznimno mi je drago što smo uspostavili novo partnerstvo IN2 grupe s Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina. Veselim se našoj budućoj suradnji jer ona se potpuno uklapa u našu strategiju rasta i razvoja poslovanja. Kao prepoznatljiv poslodavac u hrvatskoj ICT areni želimo ojačati vezu akademske i poslovne zajednice, kako u znanstveno-istraživačkoj domeni tako i na samom tržištu rada, a kao društveno odgovorna kompanija cilj nam je još snažnije potaknuti mlade na obrazovanje u STEM području i približiti im izvrsne karijerne prilike koje im se nude kroz rad u ICT sektoru,” – naglasila je Sanja Svilokos, članica uprave za poslovanje IN2 grupe prilikom potpisivanja sporazuma u Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije, te zahvalila svima koji su dali doprinos uspostavljanju ove suradnje.

Krapini smo prepoznali velik potencijal, sjajne ljude i posvećene profesionalce s kojima dijelimo komplementarne ideje, vrijednosti i ciljeve. Ovom prilikom bih se zahvalila direktorici Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Heleni Matuša na velikoj podršci koju daje cijelom ovom poduhvatu i budućim inicijativama. Hvala i dekanu Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina Nenadu Sikirici na osobnom angažmanu i spremnosti na intenzivniju suradnju u budućnosti. Sigurna sam da ćemo našim zajedničkim djelovanjem vrlo brzo stvoriti poticajan kontekst za razvoj novih ICT stručnjaka u cijeloj Krapinsko zagorskoj županiji.” – zaključila je Svilokos.

Galerija

Objavio: Ivica Zubić
Datum objave: 10.11.2022.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&