VELEUČILIŠTE HRVATSKO ZAGORJE KRAPINA SUDJELOVALO NA JUBILARNOM 30. ZAGORSKOM GOSPODARSKOM ZBORU U KRAPINI

Jubilarni 30. Zagorski gospodarski zbor svečano je otvoren u četvrtak, 08. rujna 2022. u Krapini u sklopu Tjedna kajkavske kulture i trajao je do subote, 10. rujna 2022. Na Zagorskom gospodarskom zboru izlagali su gospodarstvenici iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, njih 157 prema najavama organizatora, a Međimurska županija je partner sajma. Među izlagačima su predstavnici velikih industrija i veliki izvoznici, obrtnici, brojni OPG-ovi, izlagači s područja telekomunikacija, dizajna, tradicijskih proizvoda, visoko obrazovne ustanove kao što je Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, zatim institucije HAMAG BICRO, Poduzetnički centar KZŽ i brojni drugi.

Rad Veleučilišta Hrvatsko zagorje u Krapini daje velik doprinos unapređenju gospodarskog i socijalnog statusa u cijeloj županiji, pruža mladima priliku za visoko obrazovanje i bolju kvalitetu življenja  te se dio visokoobrazovanih stručnjaka zadržava tj. zapošljava u Krapinsko – zagorskoj županiji. Dekan Nenad Sikirica istaknuo je važnost povezivanja sa gospodarstvom na svim ovakvim gospodarskim skupovima i sajmovima jer bez dobrog obrazovanja nema uspješnog gospodarstva: „Intencija nam je uvijek bila da kvalitetnim prijenosom kompetencija stvaramo stručnjake sposobne za uspješno rješavanje poslovnih izazova budućnosti bez obzira na okolnosti, koji će voditi napredak gospodarstva u Krapinsko – zagorskoj županiji i Republici Hrvatskoj, mlade stručnjake koji će biti sposobni uključiti se u europsko tržište rada“ ističe dekan Sikirica.

Za sve one koji možda nisu stigli posjetiti štand VHZK na 30. Zagorskom gospodarskom zboru, razmijeniti informacije i saznati novosti, Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina najavilo je „Dan otvorenih vrata VHZK, koji će se održati 20. listopada 2022. u Krapini.

Objavio: Ivica Zubić
Datum objave: 20.09.2022.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&