17. SAJAM VISOKOG OBRAZOVANJA I STIPENDIJA 2021. - SAS

SAS je ponovo u online izdanju, a održat će se u srijedu, 13. listopada 2021. od 10 do 16 sati. Sajmu se pristupa putem web stranice IRO-a www.iro.hr. Posjetitelji mogu razgledati SAS potpuno besplatno uz unaprijed ispunjenu prijavnicu. Kako bi na vrijeme dobili upute za pristup virtualnom SAS-u, zainteresirani mogu obrazac preuzeti i OVDJE.

 Posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove više od 40 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava i inozemnih kulturnih centara, udruga, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse. Usporedo s virtualnim izlaganjem, pripremljen je zanimljiv popratni program. Ističe se tema financijske pismenosti u SAS Podcastu. Odgovor na pitanje Jesmo li financijski (ne)pismeni? pokušat će dati zanimljivi gosti: stručnjakinja za financije, student stipendist, voditeljica projekta te voditeljica obrazovnog informiranja i savjetovanja iz IRO-a koji će u panel diskusiji raspravljati o važnosti financijske pismenosti za nastavak obrazovanja.

 Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) će predstaviti prednosti virtualnih i kombiniranih mobilnosti s naglaskom na pogodnosti koje donosi u kontekstu Erasmus+ prioriteta (zeleno, digitalno i uključivo), dok će Grad Zadar predstaviti svoju aplikaciju za stipendije, e-Stipendije Grada Zadra, a Grad Rijeka razne oblike stipendiranja. Sveučilište u Rijeci će predstaviti svoju bogatu ponudu studijskih programa i razne oblike financijske pomoći studentima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH će predstaviti svoju bogatu ponudu stipendija.

Posjetitelji svakako trebaju posjetiti radionicu s temom Kako do studija u inozemstvu, nakon čega slijedi i radionica o TOEFL testu. EducationUSA centar iz Hrvatske će predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja na više od 4000 visokih učilišta u SAD-u. Uz navedenu temu, ističemo i izlaganje austrijskih visokoškolskih institucija i tvrtki, koje će u popratnom programu predstaviti svoje obrazovne programe i načine stipendiranja, ali i mogućnosti za obavljanje stručne prakse u Austriji. Na Sajmu će biti i izlagači koji će govoriti o mogućnosti studiranja uz stipendije u Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Kanadi i drugdje.

Točna satnica svakog dijela programa bit će objavljena na web stranici IRO-a, www.iro.hr te na početnoj stranici SAS-a. Upute za pristup SAS-u dobivaju svi koji popune REGISTRACIJSKI OBRAZAC koji je dostupan i na www.iro.hr. Svaki posjetitelj ima dovoljno vremena obići virtualne štandove u srijedu 13.10.2021., pronaći željene informacije iz prve ruke i čuti korisne podatke o studiranju u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i sudjelovati na zanimljivim radionicama i panelima.

Galerija

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 12.10.2021.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&