VHZK PREDSTAVIO ZNANSTVENI RAD NA VELIKOM MEĐUNARODNOM SKUPU TELFOR 2020

Međunarodna konferencija 28th Telecommunications Forum održana je u Beogradu, Srbija 24. i 25. studenog 2020. godine, sa sudjelovanjem na daljinu zbog trenutnih epidemioloških uvjeta.

Nakon dobivenih visokih ocjena recenzije, VHZK je bio pozvan predstaviti rad pod nazivom ‘A method for GNSS positioning performance assessment for location-based services’, kojeg potpisuju dr. sc. Oliver Jukić s Visoke škole za turizam i menadžment iz Virovitice, izv. prof. dr. sc. Teodor Iliev sa Sveučilišta u Ruse-u, Bugarska, Nenad Sikirica, v. pred. i dekan VHZK, izv. prof. dr. sc. Kristijan Lenac s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Darko Špoljar iz Strukovne škole Đurđevac (vanjski suradnik VHZK u naslovnom zvanju asistenta) te zaposlenik VHZK prof. dr. sc. Renato Filjar, prof. v. š.

Dekan VHZK Nenad Sikirica, v. pred. naglasio je kontinuitet sudjelovanja na uglednoj regionalnoj konferenciji u području telekomunikacija i računalstva TELFOR, što pruža priliku Veleučilištu za uspostavu kontakata i razvoj suradnje u području znanosti i obrazovanja. Također, znanstvena postignuća VHZK prikazivana na konferencijama TELFOR uvijek su visoko ocjenjivana, čime se stvaraju preduvjeti za prepoznavanje kompetencija VHZK i njegovih zaposlenika u smislu otvaranja znanstveno-istraživačkih projekata i drugih obllika suradnje s akademskim institucijama i poslovnim subjektima u regiji. Na kraju, ali ne manje važno, dekan Sikirica navao je kako je predstavljeni rad rezultat uspješne znanstveno-istraživačke suradnje s partnerskim akademskim ustanovama u Rijeci, Virovitici i Bugarskoj.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 27.11.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&