SUDJELOVANJE VHZK NA KONFERENCIJI CIEES 2020 U BUGARSKOJ

Međunarodna konferencija International Scientific Conference of Communications, Information, Electronic and Energy System održana je u Bugarskoj 26. i 27. studenog 2020. godine, sa sudjelovanjem na daljinu zbog trenutnih epidemioloških uvjeta. Dekan VHZK Nenad Sikirica, v. pred. sudjelovao je u organizaciji konferencije kao član Međunarodnog znanstvenog odbora (International Scientific Committee) i recenzent prijavljenih radova.

U sklopu programa konferencije, pozvano predavanje ‘Resilient Satellite Navigation Empowers Modern Science, Economy, and Society’ održao je zaposlenik VHZK prof. dr. sc. Renato Filjar, prof. v. š., čime je predstavljen i znanstveni rad kojeg potpisuju pozvani predavač sa suradnicima: doc. dr. sc. M Chantale Damas sa Sveučilišta grada New Yorka (City University of New York, CUNY), New York, SAD i izv. prof. dr. sc. Teodor B Iliev sa Sveučilišta Ruse u Ruse-u, Bugarska.Rad je nastao na temelju međunarodne znanstvene suradnje VHZK s odnosnim sveučilištima u SAD i Bugarskoj. Rad će biti objavljen u zborniku konferencije u izdanju ugeldnog The Institute of Physics (IoP) iz Londona, UK.

Dekan VHZK Nenad Sikirica, v. pred. izrazio je zadovoljstvo aktivnim sudjelovanjem na uglednoj regionalnoj znanstvenoj konferenciji. Naglasio je kako je sudjelovanje u radu skupa dio šire uspješne dugogodišnje suradnje s kolegama iz regije, posebno sa Sveučilištem u Ruse-u i Sveučilištem za telekomunikacije i poštu iz Sofije, s kojima će VHZK uskoro znantno proširiti suradnju na područjima znanosti i obrazovanja, čime će biti omogućen transfer znanja i vještina te razvoj kompetencija unutar VHZK u području najsuvremenijih komunikacijskih i računalnih tehnologija.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 30.11.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&