Prvi tjedan nastave

Poštovane kolegice i kolege,

na temelju Preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 31. kolovoza 2020 (dalje: Preporuka), Veleučilište je organiziralo kontaktnu nastavu za sve studije i grupe pridržavajući se propisanih mjera. Svakodnevno smo mjerili tjelesnu temperaturu svim studentima i nastavnicima te sve uredno dokumentirali.

Zahvaljujem svim nastavnicima i studentima što su maksimalno ozbiljno shvatili situaciju u kojoj se nalazimo te sva ograničenja koja su zbog toga nastala. Veleučilište se nalazi u prostoru koji je potpuno prilagođen održavanju nastave i u „normalnim“ okolnostima bi svi studenti imali primjerene uvjete za sudjelovanje na nastavi. No zbog ograničenja koja nalaže Preporuka morali smo organizirati nastavu i u amfiteatru što je bitno smanjilo komfor na nastavi. Pokušati ćemo što prije nabaviti primjerenije stolce za dio studenata koji ih sada nemaju.

Svjedoci smo da se epidemiološka situacija pogoršava i za očekivati je da ćemo, zbog zaštite zdravlja studenata i nastavnika, dio nastave organizirati on-line. Nastava na daljinu će biti izvođena isključivo putem MS Teamsa. Stoga molim sve nastavnike da provjere da li su im otvoreni kolegiji na Teamsu i da li su im povučeni svi studenti na njih. Studente molim da se prijave na MS Teamse preko svojih AAI korisničkih računa (provjerite da li imate zaporke) i provjere da li mogu pristupiti svim kolegijima iz kojih imaju nastavu ovaj semestar. Ukoliko imate problema pošaljite detaljan opis problema na e-mail sistemac@vhzk.hr. Molim Vas da budete strpljivi budući vas je preko 260 i kolega Dino ne može odjednom odgovoriti na više upita. Stoga provjerite sve odmah da ne bude problema u trenutku kada se budete priključivali na nastavu.

Zahvaljujem svim nastavnicima i studentima na prijedlozima vezanim uz organizaciju nastave no naša odluka je bila da maksimalno održavamo kontaktnu nastavu sa svim studentima sve dok se epidemiološka situacija ne pogorša.

Pratite obavijesti na našoj web stranici.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 11.10.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&