Promocija monografije „AUTOBUSNI KOLODVORI U HRVATSKOJ“ na VHZK

Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina kao nakladnik, organiziralo je 02. ožujka 2018. u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini promociju sveučilišne monografije (Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis) AUTOBUSNI KOLODVORI U HRVATSKOJ autora prof. dr. sc. Gordana Štefančić, dr. sc. Antun Presečki, prof. v. š., mr.sc. Ivica Presečki, Nenad Sikirica, mag. ing. el., v. pred. i Ivica Zubić, mag. ing. traff., pred.

Recenzenti monografije su bili prof. dr. sc. Hrvoje Baričević, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić i prof. dr. sc. Marijan Rajsman sa Fakulteta prometnih Znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Pisana je na osnovu istraživanja provedenih na 90 autobusnih kolodvora u Hrvatskoj, od čega je u monografiju ušlo 79 koji imaju aktivni status kolodvora. U monografiji su prezentirana i 24 autobusna stajališta u gradovima i mjestima značajnim po geoprometnom položaju za prijevoz putnika i turizam u Hrvatskoj.

Tehnologija djelovanja autobusnih kolodvora ima specifične pojavne oblike koji utječu na tok putničkog prijevoza kroz tehnološku, prometnu, operativnu i funkciju pratećih sadržaja, pri tome uvažavajući njihova obilježja kroz stohastičnost, linearnost, determinističnost i dinamičnost. Svi oni utječu na prometovanje s obzirom na vozni red.

Cilj monografije je skrenuti pažnju osim na harmonično prometovanje putnika unutar cestovnog prijevoza autobusima, na povijesna i kulturna blaga, koje posjeduju hrvatski gradovi u kojima su autobusni kolodvori smješteni.

Monografija je namijenjena studentima diplomskog studija te završenim mag. inženjerima u cestovnom i gradskom prometu pri studijskom programu Promet, studentima na visokim učilištima, veleučilištima na studiju prometne logistike, kao i na drugim tehničkim fakultetima.

Svečanom činu nazočili su, osim hrvatskih prijevoznika, studenata i  profesora sa Veleučilišta i gradonačelnik Zoran Gregurović, dožupanica Jasna Petek, dogradonačelnici Branko Varjačić i Drago Kozina, te bivši predsjednik Upravnog Vijeća VHZK Ivica Cerovečki.

Objavio: Ivica Zubić
Datum objave: 14.03.2018.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&