Obavijest o održavanju nastave na daljinu

Poštovane kolegice i kolege,

Svi ste već upoznati s odlukom  Vlade  Republike  Hrvatske  o obustavi kontaktne nastave na visokim učilištima  u  Republici  Hrvatskoj  na razdoblje  od  dva  tjedna te da Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina  prelazi na online izvođenje nastave.

Uz puno truda uspjeli smo u ovom vrlo kratkom periodu omogućiti rad na daljinu pomoću Moodle alata. Svi kolegiji su otvoreni i moguć je pristup i nastavnika i studenata.

Kako bi se zadržao kontinuitet izvođenja nastave zamolio sam nastavnike da nastavne materijale za tekući tjedan nastave na pojedinom kolegiju postave pojedinoj studijskoj grupi do vremena kada bi prema rasporedu trebala biti odrađena ta nastava. Nakon nastave, studentima se zadaju određeni zadaci koje oni moraju samostalno odraditi i poslati povratnu informaciju, najbolje putem Moodlea. Nastavnici moraju odrediti realne rokove do kada studenti moraju odraditi zaduženja, a najkasnije do kraja tekućeg tjedna kako bi se moglo krenuti sa novim materijalima sljedeći tjedan. Materijali i informacije mogu se prvi tjedan postaviti i na Nastaweb.

Prvi tjedan bi moglo biti dosta problema dok se sustav uhodava i nismo sigurni da li će svi nastavnici i svi studenti moći pristupati kolegijima zbog preopterećenja sustava. Ako se nastavnici i studenti registriraju na vrijeme, aktivnost Chat možete iskoristiti za početnu komunikaciju ovaj tjedan. Od drugog tjedna dio nastavnika će raditi preko video konferencija. Video konferencija može trajati određeno vrijeme (npr. 45 minuta ili 90 minuta). Za ostatak vremena nastavnik će osmisliti aktivnosti za studente koje će oni odraditi i postaviti na Moodle kako bi se dobile povratne informacije studenata.  

Za sve daljnje informacije i komunikaciju vezanu uz nastavu zadužen je prodekan za nastavu kojeg možete kontaktirati na e-mail robert.spudic@vhzk.hr

Molim Vas da pratite obavijesti na ovoj web stranici te da svaki dan provjerite na Moodleu i Nastawebu da li ima novih informacija oko organizacije nastave.

Unaprijed se zahvaljujem na pojačanom angažmanu koji ćemo svi morati uložiti da bi korektno odradili nastavu u ovim, otežanim, okolnostima.

        Kratke upute za uporabu sustava Moodle  za studente

 Registrirati se na http://prethodni.vhzk.hr/Moodle  (korisničko ime i lozinku birate sami, lozinka mora imati 8 znakova – kombinaciju velikih i malih slova i brojki)

Upisati se u Vaš kolegij http://prethodni.vhzk.hr/Moodle/course/index.php

Pogledati obavijesti, resurse  i upute koje će Vam nastavnici postaviti na kolegij.

Nastavnici će se prvi tjedan spojiti preko chata na kolegij u vrijeme početka nastave, te možete na taj način uspostaviti s njima komunikaciju. 

Pratite obavijesti i promjene rasporeda na www.vhzk.hr

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 15.03.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&