Upisi na višu godinu i dekanski rok

Poštovane kolegice i kolege,

svi koji su položili sve ispite na tekućoj akademskoj godini moraju upisati višu godinu studija do kraja ovoga tjedna, kako bi u ponedjeljak bili na potpisnim listama.

U utorak, 27.rujna biti će održani posljednji ispiti jesenskog ispitnog roka i svi studenti će znati svoj status.

Većini studenata koji nisu položili sve ispite biti će omogućeno polaganje nekih ispita na dekanskom roku koji će biti organiziran za one kolegije za koje se prijavi više studenata. Molim sve studente koji žele polagati ispit na dekanskom roku da ispit predprijave isključivo na tajnik@vhzk.hr najkasnije do petka, 30. rujna 2016. godine. U ovisnosti o tome koji ispiti će biti predprijavljeni napraviti ćemo ispitni rok koji će trajati od 5. do 20. listopada 2016.

Iako je dekanski rok zamišljen da se na njemu polaže jedan ispit naša praksa je da student može polagati i dva ispita. Stoga svi koji imaju više ispita mogu predprijaviti dva ispita, a ako netko ima i tri ili više, neka predprijavi i treći ispit za slučaj da za jedan od prva dva izbora bude prijavljen samo on, ili se dogodi da dva ispita budu u isto vrijeme. Budući da svaki student ima tridesetak ispita za položiti, nemoguće je 

Svi studenti koji nisu položili sve ispite na nižoj godini ne mogu upisati višu godinu dok ne završe dekanski rok (osim ako na njemu ne planiraju izaći na ispit), jer će morati ponovo upisati kolegije koje nisu položili, a samim time se mijenja i financijsko zaduženje studenta.

Predlažem studentima kojima upis na višu godinu ovisi o polaganju ispita na dekanskom roku da ipak krenu na nastavu na višu godinu kako ne bi, u slučaju da polože ispit(e), bili u zaostatku. Neće ih biti na potpisnoj listi, ali će se moći dopisati na dnu liste.

Uvjet za upis više godine je sakupljenih 48 ECTS bodova na tekućoj godini.

Odmah po završetku jesenskog ispitnog roka dobiti ćete i ankete u kojima možete ocijeniti rad profesora. Molim Vas da te ankete ispunite kako bi smo mogli unaprijediti rad Veleučilišta nakon analize istih.

 

 

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 26.09.2016.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&