Okvirni ispitni rokovi

Poštovane studentice i studenti,

u privitku su okvirni termini zimskih ispitnih rokova. Točan raspored ispita će biti objavljen sredinom idućeg tjedna kad se sve uskladi, no ne očekujem veće izmjene. Stoga objavljujemo okvirne termine kako biste mogli planirati obveze, pogotovo studenti koji studiraju uz rad.

Nastava u zimskom semestru završava 30. siječnja 2016. godine. Ispiti počinju 1. veljače 2016. godine.

Pokušao sam, gdje se to moglo, držati se načela da je ispit onaj dan u tjednu kad je bila i nastava, no nije to uvijek moguće, jer neki studenti su imali i dva kolegija u jednom danu, a i povezao sam ispite iz svih matematika, koje, uz to, imaju i dva potrebna termina (pismeni i usmeni) za svaki ispitni rok. Ubacit ću još termine ispita iz ljetnog semestra, pa ćete sredinom idućeg tjedna imati sve termine. Svi kolegiji zimskog semestra će imati po dva ispitna roka, dok je za ispite ljetnog semestra predviđen jedan rok, no mnogi će imati dva.

Kako se većina studenata kod nekih kolegija "oslobodila" pismenog dijela ispita ili dolaze samo na upis ocjene, ne bi trebalo biti puno problema, jer su termini razmaknuti i trebali bi stići sve odraditi.

Nastojao sam dati studentima nešto prostora između kraja nastave i ispita, a i profesorima je potreban taj prostor, jer trebaju unijeti podatke u sustav.

Studenti neće moći prijaviti ispit sve dok profesor ne unesu u sustav "drugi potpis# svim studentima koji imaju pravo na njega. Nakon što profesori unesu u sustav "drugi potpis" studenti će preko weba moći prijaviti ispit.

Sukladno odlukama Stručnog vijeća od 07. studenog 2007. godine ostavljeno je nositeljima kolegija da sami utvrde minimume prisutnosti potrebne za izlazak na ispit ili za izlazak na ispit uz pisanje seminarskog rada za svoj predmet (okvirni prijedlog je 80% za redovne, a 60% za izvanredne). Sugerirali smo profesorima da student, ukoliko nije prisustvovao predavanjima dovoljan broj sati, ali je barem zadovoljio minimum minimuma (npr. 50%), izradi seminarski rad, te time dobije određeni broj bodova koji ulaze u konačnu ocjenu.

Studenti koji moraju napisati rad obično ne mogu na prvi rok, jer moraju napisati rad koji će profesor ocijeniti. Student će prije prijavljivanja ispita morati dostaviti kopiju rada koju ćemo spremiti u njegov dosje. Većina profesora će radove zadati e-mailom, ali će se pojaviti i potreba osobnog kontakta. Predložio sam profesorima da na dan ispita, kada ispit završi, bude jedan takav termin, a da eventualne ostale termine, način preuzimanja i predavanja radnji, kao i sve što smatraju potrebnim postave na web. 

Kod većine kolegija se većina studenata oslobodila pismenog dijela ispita već kroz kolokvije i dolazi na usmeni dio ispita na upis ocjene ili odgovarati. Kako ne znam koliko će se studenata (a ponekad je to - niti jedan) prijaviti za pismeni dio ispita, kod većine kolegija je termin pismenog i usmenog dijela isti, što znači da će studenti tada doći i, u ovisnosti o okolnostima, imati upis ocjene, odgovarati, ili će im profesori reći da pričekaju dok ne završite s pismenim dijelom. Sve ovisi o broju prijavljenih studenata i profesoru. 

Zamolio sam profesore da, ukoliko trebaju poseban dan za usmeni dio ispita, pokušaju  predložiti termin u skladu sa slobodnim terminima koje vide u rasporedu ispita.

 Svi studenti koji su preko kolokvija ili na drugi način oslobođeni pismenog dijela ispita moraju prijaviti ispit s datumom pismenog dijela ispita, a dolaze samo na usmeni dio.

Svi studenti koji su preko kolokvija ili na drugi način oslobođeni pismenog dijela ispita moraju prijaviti ispit s datumom pismenog dijela ispita, a dolaze samo na usmeni dio.

Prijelaznici kojima su neki ispiti priznati ne prijavljuju te ispite.

Ispite ćete moći prijaviti do tri dana prije ispita. Ispit možete odjaviti dan prije termina ispita.

 

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 23.01.2016.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&